Προγράμματα «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»-Πότε ξεκινάνε

0

Η ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε πριν από λίγο τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ έκανε γνωστή την είδηση ότι τον επόμενο μήνα έρχονται δύο νέα προγράμματα το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και το νέο «Εξοικονομώ 2023».
Συγκεκριμένα ο Κώστας Σκρέκας αφού ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος αναφέρθηκε στα δύο προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και το «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη».
Επιπλέον έκανε γνωστό ότι έρχονται και το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και το νέο «Εξοικονομώ 2023».
Η ανακοίνωση
«Πριν λίγες ημέρες, βάλαμε σε φάση υλοποίησης δύο σπουδαία προγράμματα που εκμεταλλεύονται το άπλετο ηλιακό δυναμικό της χώρας μας, προς όφελος των πολιτών.
1. Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», ύψους 100 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά. Υπολογίζεται ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού θα μειωθεί κατά περίπου 65%.
2. Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ύψους 200 εκατ. ευρώ, με σημαντικές επιδοτήσεις, έως 75% για νοικοκυριά και 60% αγρότες. Η εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ενέργειας μπορεί να φτάσει και τα 3 χιλ. ευρώ ετησίως.
Και δε σταματούμε εδώ. Τον επόμενο μήνα, εκκινούμε δύο ακόμα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης γιατί είναι αυτονόητο πως η πιο φθηνή και καθαρή ενέργεια είναι αυτή που εξοικονομούμε και δεν καταναλώνουμε: το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και το νέο «Εξοικονομώ 2023».
Η Κυβέρνηση μας, εγγυάται ότι θα στηρίζει αδιάλειπτα τους πολίτες όσο χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση.»

Πηγή: Dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ