Σε μια κατεύθυνση δικαιολογησης κινήθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην αύξηση των επιτοκίων στις τράπεζες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κάθε κρίση έχει παράπλευρες συνέπειες» καλούμενος να σχολιάσει τα επιτόκια των τραπεζών και πρόσθεσε ότι «ο πόλεμος φέρνει πληθωρισμό και για να φρενάρει, οι τράπεζες έκαναν το χρήμα πιο ακριβό, για να καταναλώνουμε λιγότερο, να πιεστεί η αγορά και να μειωθεί ο πληθωρισμός».

«Υπάρχει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που μπορεί νομοθετικά να παρέμβει για τα επιτόκια;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια, ενώ σημείωσε ότι «λύση πρέπει να βρεθεί για τους ευάλωτους. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν πάντα συνεπείς στα δάνεια τους και τώρα κινδυνεύουν τα δάνεια τους να κοκκινήσουν. Πρέπει να βρεθεί μια συγκεκριμένη λύση για τους ευάλωτους, όχι για όλους», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε δει τι σημαίνει να χρεοκοπεί το τραπεζικό σύστημα, δεν θέλω να το ξαναζήσω. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων. Θα είναι λάθος να συνεχίσουν την τακτική τους με τα επιτόκια καταθέσεων οι τράπεζες, γιατί πολλοί καταθέτες θα σκεφτούν να πάρουν τα λεφτά τους από τις ελληνικές τράπεζες».

Για το θέμα των τραπεζικών προμηθειών, είπε ότι «το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στις τράπεζες έναν κατάλογο με τραπεζικές υπηρεσίες και χρεώσεις. Είδαμε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Σε κάποιες υπηρεσίες ήταν πιο ακριβή η Ελλάδα, όχι σε όλες. Έχει ζητήσει αντιπρόταση η κυβέρνηση, θα γίνει συνάντηση και θα δούμε τις απαντήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here