Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης θα επιβαρυνθεί για το τρέχον έτος (2023) με το ποσό των 210.000 ευρώ (600 άτομα επί 350 ευρώ το καθένα) από την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για τη Δικαστική Αστυνομία

Καθορίστηκε η στολή που θα φέρει το προσωπικό (άνδρες και γυναίκες) της Δικαστικής Αστυνομίας, ο οπλισμός του και τα λοιπά εφόδια τα οποία θα φέρει επάνω του, κ.λπ.

Για την στολή υπηρεσίας των αστυνομικών της Δικαστικής Αστυνομίας (Δ.Α.) προβλέπεται:

Μαύρος μπερέ με το εθνόσημο, Γκρι μεγάλο χιτώνιο με τα διακριτικά της Δ.Α., Λευκό πουκάμισο, Γκρι παντελόνι (για τις γυναίκες προβλέπεται και φούστα, μάλιστα όταν φοράνε τη φούστα θα έχουν τσάντα δερμάτινη κρεμαστή και γόβα παπούτσι, όπως και -χειμώνα και καλοκαίρι- καλτσόν νάιλον ανοιχτό φιμέ), Γκρι πουλόβερ τύπου V με διακριτικά της Δ.Α., Επενδυτής τύπου fly μαύρος με διακριτικά της Δ.Α., Μαύρο αδιάβροχο με κουκούλα και με διακριτικά, Μαύρη γραβάτα, Μαύρη ζώνη με πόρπη ασημί, Μαύρα υποδήματα (σκαρπίνια) και Μαύρες κάλτσες και γάντια.

Για την στολή υπηρεσίας των αρχιφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και φρουρών της Δ.Α. προβλέπεται:

Μαύρος μπερέ με το εθνόσημο, Γκρί χιτώνιο τύπου εκστρατείας με διακριτικά, Γκρί παντελόνι τύπου εκστρατείας, Μαύρο πουλόβερ τύπου ζιβάγκο, Μαύρη μπλούζα τύπου μακό, Μαύρος επενδυτής τύπου fly με διακριτικά της Δ.Α., Μαύρο αδιάβροχο με κουκούλα και διακριτικά, Μαύρη ζώνη με πόρπη ασημί, Μαύρα υποδήματα τύπου άρβυλα, Μαύρες κάλτσες και γάντια.

Οπλισμός

Ο οπλισμός των αρχιφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και φρουρών της Δ.Α. περιλαμβάνει:

Πιστόλι, με γεμίστηκα φυσιγγίων και θήκη, Ράβδο (ο τύπος της οποίας θα καθοριστεί), Αλεξίσφαιρο γιλέκο, Φακό, Χειροπέδες, Ασύρματος και σφυρίχτρα με αλυσίδα.

Στον οπλισμό των αστυνομικών το μόνο υποχρεωτικό είναι το πιστόλι, με γεμιστήρα φυσιγγίων και θήκη, ενώ όλα τα υπόλοιπα που προβλέπονται για τους αρχιφύλακες, κ.λπ. είναι προαιρετικό.

Οι αστυνομικοί πλέον των διακριτικών της Δ.Α. θα φέρουν ως διακριτικό του βαθμού τους ένα άστρο της Βεργίνας 16 ακτίνων, αργυρού χρώματος, ενώ οι αρχιφύλακες κ.λπ. θα φέρουν σιρίτια χρώματος λευκού-αργυρού ανάλογα με το βαθμό τους (ένα ή δύο ή τρία σιρίτια).

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης θα επιβαρυνθεί για το τρέχον έτος (2023) με το ποσό των 210.000 ευρώ (600 άτομα επί 350 ευρώ το καθένα) από την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για τη Δ.Α.

Διακριτικό σήμα

Το διακριτικό σήμα της Δ.Α. απεικονίζει στο κέντρο το σταυρό του εθνόσημου και στο μέσον το έμβλημα της Δ.Α.

Περιμετρικά φέρει τη φράση: «ΕΝΕΚΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ», ενώ η όλη παράσταση περικλείεται από το γράμμα «Ω» σε μαύρο χρώμα με λευκό περίγραμμα.

Πάνω από όλα αυτά αναγράφεται σε ημικυκλική φορά «ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», ενώ στο μέσον της κάτω πλευράς αναγράφεται το έτος «2022» σε χρυσό χρώμα (το 2022 είναι η χρονολογία ίδρυσης της Δ.Α.).

 

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here