Πρόγραμμα «Έτσι μαθαίνω καλύτερα»: Κύκλοι διαλέξεων για την εκπαίδευση με ελεύθερη συμμετοχή

0

Το Πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τον 6ο Κύκλο Διαλέξεων για την Εκπαίδευση με θέμα “Έτσι Μαθαίνω Παντού – Χώροι, δραστηριότητες και βαλιτσάκια που ταξιδεύουν τη γνώση”. 

Έτσι μαθαίνω παντού

Η μαθησιακή διαδικασία δεν περιορίζεται εντός του σχολείου, αλλά εντοπίζεται σε ποικίλους χώρους μέσα από διαφορετικά προγράμματα και δραστηριότητες. Τα μουσεία τα τελευταία χρόνια ενσωματώνουν ενεργές εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της σχέσης ανάμεσα στις τέχνες και την εκπαίδευση, αλλά και την ανάδειξη νέων αναγκών και καινοτόμων μέσων για τη διάχυση της γνώσης. Οι τέχνες επικοινωνούν επίκαιρα και διαχρονικά θέματα και ανησυχίες μέσα από ένα διαφορετικό εκφραστικό πλαίσιο. Πολιτισμός, επιστήμες και τεχνολογία συμπράττουν δημιουργώντας νέα εργαλεία, βαλιτσάκια, μουσειοσκευές και εκπαιδευτικά kit γεμάτα γνώσεις, ιστορίες και μαθησιακές εμπειρίες. 

Έκτος κύκλος

Μέσα από τον έκτο και τελευταίο κύκλο διαλέξεων, στοχεύουμε στην ανάδειξη καλών παιδαγωγικών πρακτικών εκτός σχολικού χώρου, παρουσιάζοντας μεθοδολογίες και εφαρμοσμένα παραδείγματα από διαφορετικά πεδία επιστημών και πολιτισμού. Οι ομιλίες απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τα όρια της βιωματικής μάθησης και των χώρων που την πλαισιώνουν.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, κατόπιν εγγραφής. Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Διαλέξεις για την εκπαίδευση

Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης και τη ΔΑΕΜ Α. Ε. στο πλαίσιο του Προγράμματος “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα”και αποσκοπεί στην ενεργοποίηση μιας δημιουργικής και κριτικά σκεπτόμενης σχολικής κοινότητας. Μέσα από έξι συνολικά κύκλους διαλέξεων επιδιώκει να συνδυάσει και να αναδείξει πεδία που μπορούν να εμπλουτίσουν τη μάθηση προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης σεβασμού, κριτικής σκέψης και αυτενέργειας.

Το πρόγραμμα

To Πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του Δήμου Αθηναίων έχει ως βασικό αντικείμενο την επιμόρφωση παιδαγωγών και εκπαιδευτικών στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών για την αναβάθμιση του σχολικού χώρου και τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υλοποιείται από το TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ Α.Ε., και εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο επιμορφωτικού, ερευνητικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου για την αναβάθμιση του ρόλου του σχολείου, ως βασικού στοιχείου του κοινωνικού ιστού και ως καταλύτη για τη μελλοντική εξέλιξη των πολιτών και της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ