«Πρόσφυγας στο Ταξίδι του Χρόνου»: Νέα ημερομηνία της Επετειακής Εκδήλωσης – δρώμενο από το Θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ» για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

0

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:”[…] Είναι η γλυκιά ιωνική ατμόσφαιρα, είναι η κρυφή, χαμένη θαλπωρή της μυστικής του κόσμου σάρκας που απροσδόκητα ξανάρχεται και πάλι σ’ επαφή́ μητριαρχική μαζί μου, είναι η αγνή ιωνική πνοή του ξεχασμένου και νοσταλγημένου από τον ίδιο, (όπως εξήγησα πρωτύτερα), πολιτισμού. […]”

Άγγελος Σικελιανός
πρόλογος μυθιστορήματος
“Αιολική γη” του Ηλία Βενέζη

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση – δρώμενο από το Θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ», για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, με τίτλο «Πρόσφυγας στο Ταξίδι του Χρόνου».

H εκδήλωση μετατέθηκε σε νέα ημερομηνία και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00, στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ιστορία και την πορεία προς την καταστροφή της ξακουστής πόλης – φάρου του ελληνισμού – μέσα από τα γεγονότα και τη ζωή μιας οικογένειας Ελλήνων της Σμύρνης.

Με τα θεατρικά δρώμενα, κείμενα σπουδαίων συγγραφέων, δημοσιεύματα της εποχής, μουσικές και τραγούδια που θα παρουσιαστούν, επιχειρείται ένα ταξίδι στον χρόνο, όπου ο ξεριζωμός και η προσφυγιά που επακολούθησε, συναντά έναν αιώνα μετά, το «σήμερα», με την προσφυγική κρίση να έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο.

 

Μια κοινωνία σε αλλαγή παρακολουθεί το άγνωστο ταξίδι ενός πρόσφυγα, τη διαδρομή του μέχρι να βρει το νέο έδαφος, που θα τον αγκαλιάσει.

 

Συμμετέχουν:

Θεατρικά δρώμενα: Ηθοποιοί και μέλη από τα εργαστήρια του Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ»

Ζωντανή μουσική επένδυση από μουσικούς

Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Βαμποράκη, Χαρά Ράδου

Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Ηλέκτρα Λιούμη

Σας περιμένουμε!»

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ