Πόρος: Ενημέρωση για την πολιτική προστασία του νησιού

0

Δώδεκα συνεχόμενες ημέρες ήταν αρκετές για να δοκιμαστεί ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πόρου.

Για δώδεκα συνεχόμενες ημέρες το νησί βρισκόταν σε βαθμό υψηλής επικινδυνότητας (πορτοκαλί) λόγω του διαρκούς καύσωνα και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή μας.

Με την συνεκτική και συμμετοχική δουλειά, ο Πόρος απέφυγε να έρθει αντιμέτωπος με τον ΄΄κακό εφιάλτη΄΄ μιας πυρκαγιάς στο καταπράσινο νησί μας, χάρη στην ετοιμότητα και την συνεργασία Δήμου, Φορέων, Επιχειρηματιών και Εθελοντών – πολιτών, που περίτρανα αποδεικνύει ότι ΄΄όλοι μαζί μπορούμε΄΄ και κανένας δεν περισσεύει.

Συγκεκριμένα, η αδιάλειπτη λειτουργία της πυροπροστασίας οφείλεται:

• Στην πρόληψη που έγινε έγκαιρα από τον Δήμο, σε επίπεδο εξοπλισμού, όπως τοποθέτηση μπαρών και εφεδρικών βυτίων, αλλά και παρεμβάσεων όπως καθαρισμοί πρανών, κοπή ξηρών κλαδιών και απομάκρυνση υπολειμμάτων καθαρισμού, αλλά και συντήρηση των υδροστομίων κατά την χειμερινή περίοδο από τον π. Αντιδήμαρχο κ. Χαρακλάνη και τον μέλος της Ομάδας Εργασίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Τρασάνη.
• Στην άψογη συνεργασία με το Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, το οποίο σε καθημερινή βάση περιπολεί καθ΄όλη την διάρκεια της μέρας, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού.
• Στην ενεργοποίηση όλων των υπαλλήλων του Δήμου που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διαφύλαξη του νησιού.
• Στην εθελοντική παρουσία πολιτών, που θυσιάζουν προσωπικό χρόνο από την εργασία και τις διακοπές τους, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπου και όταν απαιτείται.
• Στην συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, που στην αρχική δημοσίευση λανθασμένα δεν αναφέρθηκε η πολύτιμη προσφορά των μόνιμων πυροσβεστών και των εθελοντών που υπηρετούν και βρίσκονται σε επιφυλακή νύχτα και μέρα για την φύλαξη του νησιού.
• Στη συμβολή των επιχειρήσεων και του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. με έμψυχο δυναμικό στο έργο της πυρασφάλειας.
• Στην συμμετοχή των αιρετών, που διαθέτουν δεκάδες ώρες στο έργο της πυροπροστασίας.

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους όσοι συμμετέχουν στο σημαντικό, συλλογικό και δύσκολο έργο της πυροπροστασίας και καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό, να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους είτε στο Δημαρχείο, είτε καλώντας στο 15303 (τηλέφωνο άμεσης ανάγκης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ