Ρωσία – Ουκρανία: Έλληνες φοιτητές ζητούν βοήθεια για να επιστρέψουν

0

Διευκρινίσεις έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας σχετικά με φοιτητές στην Ουκρανία και τη Ρωσία οι οποίοι ζητούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Άγγελος Συρίγος, πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις, αφού στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος ενώ στη Ρωσία όχι.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην Ουκρανία βρίσκονται στους 12 με 14 φοιτητές, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και “αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε διάφορες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση άμεσα”.

Όσον αφορά στη Ρωσία, ανέφερε ότι μία φοιτήτρια στην Οδοντιατρική στη Μόσχα και ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κρασνοντάρ, στα νότια της χώρας, έχουν μιλήσει με το Υπουργείο Παιδείας και ζητούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη χώρα. Βασικό τους πρόβλημα είναι η αδυναμία των γονέων τους να στείλουν χρήματα, καθώς η Ρωσία λόγω των διεθνών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει αποκοπεί από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών.

Όπως τόνισε ο κ. Συρίγος το Υπουργείο είναι σε συνεννόηση με το ΥΠΕΞ, ώστε οι γονείς να δώσουν χρήματα στα Προξενεία και από εκεί να τα λάβουν οι φοιτητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ