Ρωσία-Ουκρανία: Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για αμάχους – Τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα

0

Ολοκληρώθηκε ο β’ γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας και Ουκρανίας στο Μπρεστ, στη Λευκορωσία.  Όπως δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος, οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας δεν έχουν φέρει, μέχρι στιγμής, τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Τι συμφωνήθηκε

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

  • Οτι θα υπάρξει και τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων σύντομα
  • Κοινό άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων.

 

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε, ότι ο τρίτος γύρος των συνομιλιών με τη Ρωσία θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Ακόμα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την πιθανή κήρυξη κατάπαυσης του πυρός από κοινού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκκένωσης των πολιτών.

Επιπλέον, όπως δήλωσε Ουκρανός διαπραγματευτής, συμφωνήθηκε και η παροχή φαρμάκων και φαγητού στις περιοχές στις οποίες σημειώνονται οι πιο σφοδρές μάχες.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές που συμμετείχαν στις συνομιλίες με τους Ουκρανούς ομολόγους τους επιβεβαίωσαν, ότι συμφώνησαν να «στηρίξουν» τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους που θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία.

 

«Δε συμβιβαζόμαστε σε όλα»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, κατά τη συνάντησή του με δημοσιογράφους, ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρέπει να βρουν συμβιβασμούς σε κάποια θέματα, αλλά όχι σε κάθε τι.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε επίσης, ότι όλα τα θέματα μπορούν να επιλυθούν, αν οι συνομιλίες που έχει η Ρωσία με την Ουκρανία γίνονται σε ισότιμη βάση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ