Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη

 

Αποτροπιασμό και οργή στη κοινωνία προκαλεί η αποφυλάκιση του παιδόφιλου Νίκου Σειραγάκη, του προπονητή που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε 36 ανήλικους.
Ειδικότερα ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια με τους εξής όρους: να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών).
Ο παιδόφιλος Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr θα διαμείνει στο σπίτι του αδερφού του στην Αθήνα. Τη συγκεκριμένη οικεία άλλωστε είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής του στο συμβούλιο των φυλακών Τρίπολης καθώς εξασφάλιζε συχνά άδειες από 5 έως 7 ημέρες λόγω καλής διαγωγής που έδειχνε μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου φρόντιζε να περνάει κυριολεκτικά απαρατήρητος. Σύμφωνα με άλλους έγκλειστους, ο Νίκος Σειραγάκης, έκανε μεροκάματα στη καντίνα της φυλακής και ανά δυο μήνες έπαιρνε άδεια και πήγαινε στον αδερφό του. Δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και ακολουθούσε καθημερινά συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς να παρεκκλίνει απ’ αυτό. Τα πρωινά εργαζόταν στην καντίνα, το μεσημέρι έπαιρνε το φαγητό του και ανέβαινε στον θάλαμο του, αποφεύγοντας τις συναναστροφές με τους άλλους κρατούμενους. «Ηταν ωσεί παρών» λέει στο protothema.gr για τον Νίκο Σειραγάκη, ένας πρώην έγκλειστος που τον έζησε από κοντά για ένα διάστημα στις φυλακές της Τρίπολης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές. Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή τη Θεσσαλονίκη, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here