Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και γονείς στο 2ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής

0

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων ξεκίνησε κύκλο δωρεάν σεμιναρίων πρώτων βοηθειών, επικεντρώνοντας την πρώτη δράση στους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς του 2ου Δημοτικού της πόλης.

Εξειδικευμένο προσωπικό από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων – ΕΔΟΚ έδειξε σε δασκάλους και γονείς του σχολείου πώς χειριζόμαστε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Για παράδειγμα: Τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος εντός και εκτός σχολείου; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καλούμε το ΕΚΑΒ; Τι μπορούμε να προσφέρουμε στο θύμα του ατυχήματος;

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην τεχνική της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ή ΚΑΡΠΑ, τις κοινώς γνωστές μαλάξεις της καρδιάς και τεχνητής αναπνοής, πρακτική που, εάν εφαρμοστεί σωστά από γνώστες, μπορεί να σώσει ζωές.

Τα σεμινάρια, τα οποία γίνονται μέσα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, θα συνεχιστούν με το νέο χρόνο.

«Η Υγεία και κατ’ επέκταση η ζωή του κάθε ένα και της κάθε μίας από εμάς είναι το υπέρτατο αγαθό. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια που διοργανώνουμε με το ΕΔΔΥΠΠΥ στοχεύουμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας, κυρίως τους ανθρώπους, που καθημερινά έχουν υπό την ευθύνη τους μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί για τα παιδιά μας. Η γνώση και η σωστή προετοιμασία είναι τα όπλα για να σώσουμε μια ζωή όταν παραστεί ανάγκη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής και γενικού γραμματέα του ΕΔΔΥΠΠΥ, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ