Σε εξέλιξη έργα στο δημοτικο δίκτυο Νέας Ερυθραίας

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα έργα στο δημοτικό δίκτυο Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας. Το πρώτο αφορά στην αντικατάσταση κεντρικών αγωγών ύδρευσης ενώ το δεύτερο στην αντικατάσταση παλιών υδρομέτρων με νέους ψηφιακούς υδρομετρητές, έργα και τα δύο χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι αγωγοί νέας τεχνολογίας, που αντικαθιστούν τους παλιούς αγωγούς ύδρευσης, έχουν εγκατασταθεί σε ποσοστό 60% σε σχέση με το σύνολο του έργου. Επίσης μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 6.400 νέοι υδρομετρητές και υπολογίζεται πως μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν αντικατασταθεί συνολικά 9.500.

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας- Ύδρευσης Μιχάλης Καυγαλάκης ενημερώνει σχετικά με την πορεία των έργων:

«Διεκδικήσαμε, πήραμε και υλοποιούμε ως Διοίκηση το απαραίτητο και αναγκαίο έργο της αντικατάστασης κεντρικών αγωγών ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία. Το έργο είναι σε εξέλιξη. Ολοκληρώθηκε το τμήμα της οδού Σεβδικίου από Βρυούλων έως 25ης Μαρτίου. Σε αυτό το τμήμα πραγματοποιήθηκε και ασφαλτόστρωση δίνοντας τις ανάλογες ρήσεις στα φρεάτια υδροσυλλογής της οδού. Συνεχίζονται οι εργασίες στην οδό Σεβδικίου. Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί και το τμήμα από την 25η Μαρτίου έως την Σκουφά. Οι εργασίες επεκτείνονται επίσης στο ύψος της Μεσολογγίου με Σκουφά.

Παράλληλα ξεκινήσαμε και την αντικατάσταση του αγωγού από αμιαντοσωλήνα στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου από Χαρ. Τρικούπη έως και 25η Μαρτίου. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες όσο πιο γρήγορα γίνεται καθώς πρόκειται για μία κεντρική τοπική κυκλοφοριακή αρτηρία που συνδέει το κέντρο με το Μορτερό, αλλά και με αρκετά καταστήματα για να μην ταλαιπωρηθεί η αγορά, οι δημότες και οι περαστικοί.

Σε εξέλιξη είναι και το έργο της τοποθέτησης νέων ηλεκτρονικών – ψηφιακών υδρομετρητών”, στις περιοχές Συνοικισμός, Καστρί και Εθνικιστικών και Αναπήρων. Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί 6.400 υδρομετρητές και υπολογίζεται πως μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.

Έργα που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν το δίκτυο της πόλης μας, αλλά και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.  Ευχαριστώ τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας για την κατανόηση και την υπομονή  τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ