Σε ισχύ έως τις 11 Ιανουαρίου το «καλάθι του Άι Βασίλη» – Τελευταίες αγορές πριν τις χειμερινές εκπτώσεις

0
Στο «καλάθι του Άι Βασίλη» περιλαμβάνονται παιχνίδια από μικρές και μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών και ηλεκτρονικών ειδών

Το «καλάθι του Άι Βασίλη», το οποίο περιλαμβάνει παιδικά παιχνίδια από μικρές και μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών και ηλεκτρονικών ειδών παραμένει ώς τις 11 Ιανουαρίου.

Τα προϊόντα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα και οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για αυτό από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης e-katanalotis. Σημειώνεται πως στην πλατφόρμα e-katanalotis οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν και τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών που περιλαμβάνονται στα «καλάθια του νοικοκυριού» που έχουν δημιουργήσει 14 αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το αποκλειστικά online σούπερ μάρκετ, καθώς και οι πλατφόρμες διανομής όπως το efood και το wolt market.

Χειμερινές εκπτώσεις

Η αυλαία για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2024, ανοίγει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι οποίες πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ξεκινούν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του επόμενου μήνα.

Τα καταστήματα μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου ενώ τα καταστήματα προβλέπεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

 Με βάση τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων ο τζίρος του τελευταίου μήνα του 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα, δηλαδή τα 3,83 δισ., και να κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες οι καταναλωτές φαίνεται ότι προτιμούν αγορές που έχουν να κάνουν με ένδυση – υπόδηση, παιχνίδια, καλλυντικά, ηλεκτρονικά είδη και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ