Σε ΦΕΚ όλες οι αλλαγές στα υπουργεία της νέας κυβέρνησης: Ποιο είναι πρώτο τη τάξει

0
Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει τη σύσταση του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, καθώς και τη μετονομασία υπουργείων. Στο ίδιο ΦΕΚ ρυθμίζονται, άλλωστε, και μια σειρά ακόμη αλλαγές, όπως η σύσταση, η κατάργηση και η μετονομασία γενικών και ειδικών γραμματειών, αλλά και η μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπ’ αριθμ. 77, στο άρθρο ένα προβλέπει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη μετονομασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε υπουργείο Ανάπτυξης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται πως στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ορκίστηκε υπουργός η Σοφία Ζαχαράκη και υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, ενώ εκεί μεταφέρονται, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Εργασίας – ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού – η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ