Σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ανακοίνωση του εισαγγελέα Βρυξελλών για τις συλλήψεις

0

Νεότερα στοιχεία για το σκάνδαλο διαφθοράς που κλονίζει την καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής το Γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα του Βελγίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, από την Παρασκευή έχουν προσαχθεί συνολικά έξι άτομα, τα οποία δεν κατονομάζονται, στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες για τα αδικήματα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», της «διαφθοράς» και του «ξεπλύματος χρήματος». Η έρευνα αφορά περιπτώσεις δωροδοκίας από αξιωματούχους του Κατάρ, είτε με την προσφορά χρημάτων είτε με την διάθεση ακριβών δώρων, με στόχο την άσκηση επιρροής σε πρόσωπα με σημαίνουσα θέση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα, τα τέσσερα από τα παραπάνω πρόσωπα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό έγινε με περιοριστικούς όρους ή όχι. Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο και στο σπίτι δεύτερου ευρωβουλευτή, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου.

«Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες», σημειώνεται στην ενημέρωση του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, έχει επιβεβαιωθεί ότι κατασχέθηκε ποσό τουλάχιστον 600.000 ευρώ, καθώς επίσης κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και σημειώσεις από τα γραφεία των έξι υπόπτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ