Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία: Νοσοκόμα νεογνών δικάζεται ως υπεύθυνη απόπειρας δολοφονίας 10 βρεφών και τον θάνατο άλλων επτά

0

Νοσοκόμα με ειδίκευση στη φροντίδα σοβαρά ασθενών νεογέννητων, η οποία εργαζόταν στο θάλαμο νεογνών μαιευτηρίου της Μεγάλης Βρετανίας κατηγορείται για τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 10, με ενέσεις αέρα και ινσουλίνη στην τροφή τους.

Σε μια περίπτωση, έκανε τρεις απόπειρες έως ότου καταφέρει να σκοτώσει ένα βρέφος.

Η 32χρονη Lucy Letby έχει δηλώσει πως δεν είναι ένοχη.

Συνάδελφος της αποκάλυψε γραπτό μήνυμα που είχε λάβει από την Letby, στο οποίο ενημέρωσε πως είναι “καθαρτικό” να βρίσκεται κάποιος σε δωμάτιο, στο οποίο πεθαίνει ένα μωρό. Είχε προσθέσει ότι “θέλω να δω ένα ζωντανό μωρό στο χώρο όπου έχει πεθάνει κάποιο άλλο”.

Ο εισαγγελέας Nick Johnson είπε στους ενόρκους ότι το Countess of Chester Hospital, στο Chester όπου εργαζόταν ο Letby, αντιμετώπισε σημαντική αύξηση θανάτων και “καταστροφικές καταρρεύσεις” στη μονάδα νεογνών το 2015 και το 2016.

“Η υγεία μωρών που δεν ήταν ασταθής, ξαφνικά επιδεινωνόταν, ενώ κάποιες φορές μωρά που ήταν άρρωστα αλλά παρουσίαζαν βελτίωση, αίφνης χειροτέρευαν χωρίς προφανή λόγο.

Αυτό οδήγησε τους υπαλλήλους και τους ερευνητές να υποψιαστούν ότι επρόκειτο για έργο ενός δηλητηριαστή.

Λεπτομέρειες της δίκης που έχει ξεκινήσει αναφέρθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ένα μωρό που γεννήθηκε πρόωρα τον Ιούλιο του 2015 και πέθανε την επομένη πιστεύεται πως ήταν το πρώτο θύμα της Letby.

Οι γιατροί παρατήρησαν πως το παιδί αυτό είχε ‘περίεργο αποχρωματισμό’ στο δέρμα. Η νεκροψία δεν κατάφερε να προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου.

Ένας ειδικός που εξέτασε την υπόθεση είπε ότι η πιο πιθανή αιτία ήταν η έγχυση αέρα στην κυκλοφορία του αίματος “από κάποιον που ήξερε ότι θα προκαλούσε σημαντική βλάβη”.

Η δίδυμη αδερφή του παιδιού Α (για νομικούς λόγους δεν αναφέρεται το όνομα του), το παιδί Β, υπέφερε επίσης από επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου 28 ώρες μετά τον θάνατο του αδελφού της.

Οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά ακολούθησαν πολλά διαδοχικά άλλα συμβάντα που έδειξαν πως η απώλεια του παιδιού Α δεν ήταν τυχαία.

Η μητέρα των παιδιών κατέθεσε ότι ‘έπιασε’ την Letby να προσπαθεί να σκοτώσει το γιο της, όταν του πήγε το γάλα “και μου είπε ‘εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα’. Το παιδί μου ήταν πολύ αγχωμένο και αιμορραγούσε από το στόμα”. Πέντε ώρες μετά ήταν νεκρό.

Το νοσοκομείο κάλεσε την αστυνομία το 2017, με τις αρχές να εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία δυο παιδιών που είχαν δηλητηριαστεί με ινσουλίνη “από κάποιον στην μονάδα νεογνών”.

Επέζησαν, αφού οι γιατροί αντιμετώπισαν ξαφνική επικίνδυνη πτώση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Διαπιστώθηκε ότι η Letby ήταν πάντα παρούσα (είχε βάρδια) και στις 17 περιπτώσεις μωρών που παρουσίαζαν επιδείνωση στην υγεία τους. Ανακρίθηκε τρεις φορές από την αστυνομία και απαγγέλθηκαν κατηγορίες το Νοέμβριο του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ