Μουσική, παραμύθια, κινηματογράφος, παραστάσεις, ομιλίες, δημιουργική γραφή, ξεναγήσεις,

εργαστήρια, ιστορία και ένα ξεχωριστό Gallery Walk!

Δωρεάν είσοδος και συμμετοχή

Έως τις  22 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Culture Net*, προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα  με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, γεμάτο πρωτότυπες δράσεις που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αυτή τη φορά στην καρδιά της πόλης, στο Εμπορικό και Ιστορικό Κέντρο, με στόχο την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού προϊόντος της Αθήνας.

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους στις γειτονιές της Κυψέλης, του Παγκρατίου και των Αμπελοκήπων, που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, το πρόγραμμα «Πολιτισμός στις Γειτονιές» κάνει την 4η στάση του στο κέντρο της πόλης.

Παραμύθια, μουσική και αφηγήσεις στον Ι. Ναό Αγ. Φιλίππου Βλασσαρούς, ξενάγηση και παιδικά εργαστήρια στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, «Ελβίρα ντε Ιδάλγο, η ντίβα που δίδαξε την Κάλλας», ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ από το Ινστιτούτο Θερβάντες, ιστορικός και Λογοτεχνικός Περίπατος στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή, Καραγκιόζης, κάλαντα στις γειτονιές του Μέτς και του Μακρυγιάννη, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα ζήσουμε στις γειτονιές του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από ένα συναρπαστικό εικαστικό περίπατο, μια συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την Αrt Αthina, με τη συμμετοχή 31 γκαλερί που υποδέχονται το κοινό την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου για ένα διήμερο Gallery Walk. Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν δύο συναρπαστικές βραδιές εικαστικών περιπάτων, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή και θα απολαύσουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης, ελληνικής αλλά και διεθνούς δημιουργίας.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις γκαλερί και τις αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν στο Gallery Walk

Βρείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ και κάντε έγκαιρα την κράτησή σας (όπου απαιτείται):

  •  cultureisathens.gr και στο
  • www.athensculturenet.com/el 

Στα social media  για να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις:

  • facebook: Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων, Culture Is Athens
  • Instagram: athensculturenet_, cultureisathens

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του CultureisAthens, στο Play Store και στο App Store και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο και συμμετοχή. Για ορισμένες είναι απαραίτητη η προ-κράτηση θέσης (δείτε στο website).

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here