Στην Ακρόπολη o Όλαφ Σολτς – Ξεναγείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

0

Στην Αθήνα, για πρώτη φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας, βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Όλαφ Σολτς.

Το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν από τις 09:00, ο Γερμανός ηγέτης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους δυο τους να μεταβαίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου και ξεναγείται από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Σολτς στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Τα θέματα που θα συζητήσουν

Οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική συνεργασία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη εταίρων και συμμάχων καθώς και η τουρκική προκλητικότητα και η ευθεία αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας, θα αποτελέσουν τα βασικά ζητήματα στην ατζέντα των συνομιλιών τους.

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας, στην περίπτωση της Ελλάδας και της Γερμανίας αυτή επισφραγίστηκε και με τη συμφωνία «κυκλικής ανταλλαγής», προκειμένου να στηριχτεί η ουκρανική άμυνα της Ουκρανίας. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην Ουκρανία από την Ελλάδα, η οποία σε αντάλλαγμα θα τα αντικαταστήσει με αντίστοιχα τεθωρακισμένα οχήματα Marder που παραχωρούνται από τη Γερμανία στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ