Στην παραλιακή λεωφόρο βρίσκεται τοποθετημένος ο πρώτος «έξυπνος» φωτεινός σηματοδότης στην Ελλάδα, του οποίου «δουλειά» είναι να εντοπίζει αυτόματα τους παραβάτες αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας στην πόλη.

Το συγκεκριμένο φανάρι βρίσκεται στον Άλιμο, στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Καλαμακίου στο ρεύμα προς Πειραιά και λειτουργεί πιλοτικά.

Συγκεκριμένα, το φανάρι είναι συνδεδεμένο με κάμερα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο, η οποία μόλις «ανάψει» κόκκινο φωτογραφίζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων έχουν προβεί σε παράβαση.

Η κάμερα είναι προγραμματισμένη για να αποθηκεύει μια σειρά φωτογραφιών, ώστε η πορεία του οχήματος να είναι κατανοητή, αλλά και ένα video μερικών δευτερολέπτων όπου η παράβαση από το όχημα γίνεται περισσότερο κατανοητή.

Έπειτα το οπτικό αυτό υλικό αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ξεκινούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Προς το παρόν δεν εκδίδονται κλήσεις και αυτός είναι ο λόγος που ανακοινώθηκε το σημείο που έχει τοποθετηθεί στην Παραλιακή, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here