Στο δήμο Ελευσίνας πέρασε η “Διέλευση”

0

Με την έκδοση του ΦΕΚ 695/Δ/20.10.22 περνά και επίσημα στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελευσίνας, το ακίνητο που βρίσκεται επί του Ο.Τ.123 της Δ.Ε. Ελευσίνας.

Πρόκειται για το ακίνητο, γνωστό ως «Διέλευση», που βρίσκεται πλησίον της οικίας Μορφοπούλου, στην Πλατεία Ευμολπιδών.

Η απαλλοτρίωση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε στις 14/10/2022, με την καταβολή της αποζημίωσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με το ποσό να καλύπτεται από τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδίκησε και έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Μαζί με την οικία Μορφοπούλου δημιουργείται ένας χώρος αναψυχής 3,5 στρεμμάτων

Η αγορά της «Διέλευσης», συνδυαστικά με την οικία Μορφοπούλου, που βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης της μελέτης για την ανακατασκευή της, θα αξιοποιηθούν, ώστε να αποτελέσουν έναν χώρο αναψυχής στην καρδιά της πόλης, σχεδόν 3,5 στρεμμάτων.

Δεδομένης της έλλειψης υποδομών κατά τα προηγούμενα χρόνια, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελευσίνας, με στοχευμένες ενέργειες και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, προβαίνει σε κομβικές αγορές και απαλλοτριώσεις, οι οποίες με την αξιοποίησή τους θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και φυσικά, στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Η απόκτηση της από τον Δήμο μας εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για την απόκτηση ακινήτων που έχουν ιστορική αξία

Για την αγορά του ακινήτου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης δήλωσε: «Η συνολική έκταση του Οικοπέδου της «Διέλευσης» είναι 1.398,80 τ.μ. με κτίσμα συνολικής επιφάνειας 252,87 τ.μ. (ισόγειο 156,26 τ.μ. και υπόγειο 96,61 τ.μ.) το οποίο έχει κηρυχθεί με το ΦΕΚ 103/Δ/06.03.1990 ως διατηρητέο. Η απόκτηση της από τον Δήμο μας εντάσσεται στον σχεδιασμό μας για την απόκτηση ακινήτων που έχουν ιστορική αξία και θα συμβάλει όχι μόνο στην αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και τη χρήση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου για κοινωφελείς σκοπούς τόσο από τους δημότες μας, όσο και από τους επισκέπτες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η δημοτική μας Αρχή, με σκληρή και μεθοδική δουλειά, υλοποιεί διαχρονικά οράματα της πόλης».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα έργα που θέλουμε και χρειάζεται η πόλη, προκειμένου να αναβαθμιστεί, πραγματοποιούμε αγορές ακινήτων, οι οποίες μάλιστα, δεν επιβαρύνουν τον Δημοτικό προϋπολογισμό, αφού πραγματοποιούνται από τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ ο Δήμος και που εμείς, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε. Η Διέλευση, που μαζί με την οικία Μορφοπούλου, βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο κέντρο της πόλης, είναι μία ακόμη σημαντική αγορά που η αξιοποίησή της μας φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας: την αλλαγή σελίδας στην πόλη».

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ