Στο χρονοντούλαπο η ATHENA Card: Το νέο… εισιτήριο για τα ΜΜΜ

0
Το επόμενο βήμα στις αστικές συγκοινωνίες είναι η σταδιακή κατάργηση του χάρτινου εισιτηρίου και των καρτών απεριόριστων διαδρομών (ATH.ENA card) και η αντικατάστασή τους από τις τραπεζικές κάρτες και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα!

Με πιστωτικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα θα γίνεται σύντομα η είσοδος στα μέσα μαζικής μεταφοράς των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ψηφιακή θα είναι και η καταγραφή των τροχαίων παραβάσεων από τις αστυνομικές αρχές, «απαγορεύοντας» ουσιαστικά το σβήσιμο των κλήσεων.

Οι επιβάτες θα μπορούν να ανοίγουν τις πύλες των ΜΜΜ με εισιτήριο…. χρεωστική – πιστωτική κάρτα ή το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο, όπως γίνεται ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το e-ticket του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας θα γίνει ακόμα πιο «έξυπνο» ανοίγοντας τον δρόμο για να εισέλθει η Αττική στην εποχή του Mobility as a Service. Με αυτή τη δυνατότητα, το εισιτήριο θα είναι πλέον η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε πλαστική μορφή είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο.

Το ΑΣΣΚ των αστικών συγκοινωνιών, μάλιστα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες με το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που θα είναι διαθέσιμο.

Η εφαρμογή του ανέπαφου ψηφιακού εισιτηρίου σε όλα τα ΜΜΜ της Αθήνας αναμένεται να δρομολογηθεί παράλληλα με την ανανέωση του υφιστάμενου στόλου των αστικών συγκοινωνιών που σε πρώτη φάση προβλέπει την προμήθεια 650 λεωφορείων μηδενικών ρύπων. Τα πρώτα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους στις αρχές του 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ