Στόχος της IFAF είναι η καθιέρωση του flag football στους Ολυμπιακούς Αγώνες

0

Ο κόσμος του αμερικανικού ποδοσφαίρου οργανώνεται, μετά την ένταξη του «flag football» -που σημαίνει «ποδόσφαιρο σημαίας»- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028. Με την ανάπτυξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας, την υποστήριξη από το NFL και τον αντίκτυπο στην νεολαία, οι αρμόδιοι αυτού του παιχνιδιού, έχουν στόχο την καθιέρωση στην κορυφαία γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

«Αισθανόμαστε τεράστια υπερηφάνια», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου (IFAF), Πιέρ Τροσέ, την ώρα που οι παράγοντες του παιχνιδιού εργάζονται προκειμένου να προετοιμασθούν όσο γίνεται καλύτερα για την διοργάνωση του Λος Άντζελες και να διασφαλίσουν παράλληλα, ότι το «flag football» θα παραμείνει στο πρόγραμμα και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπρίσμπεϊν το 2032. Σ΄αυτήν την κατεύθυνση, η IFAF μπορεί να βασισθεί σε έναν ισχυρό εταίρο. Πρόκειται για το NFL, το πιο ισχυρό επαγγελματικό πρωτάθλημα στον κόσμο, του οποίου η υποστήριξη βοήθησε στην ένταξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι, η Διεθνής Ομοσπονδία, που δημιουργήθηκε το 1998, πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριό της και προσάρτησε επίσημα το NFL στο διοικητικό σχήμα. Παρών ήταν ο Αυστραλός, Μπρετ Γκόσπερ, πρώην παίκτης ράγκμπι και γενικός διευθυντής του World Rugby και νυν επικεφαλής του NFL στην Ευρώπη.

Για να πετύχει το ποδόσφαιρο σημαίας στο πρώτο του Ολυμπιακό τουρνουά, η IFAF μίλησε με τον Ιρλανδό, Μαρκ Ιγκαν, ο οποίος βοήθησε το «ράγκμπι 7» να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Η Διεθνής Ομοσπονδία θα πρέπει επίσης να κάνει ορισμένες προσαρμογές, καθώς σήμερα διαθέτει μόνο τρεις υπαλλήλους, αλλά έχει προγραμματίσει να προσλάβει περίπου δέκα άτομα.

Η πορεία για την διοργάνωση του 2028, αρχίζει να παίρνει συγκεκριμένη μορφή. Στους αγώνες ανδρών και γυναικών θα λάβουν μέρος έξι ομάδες. Η IFAF εργάζεται πάνω στο σύστημα των προκριματικών, με περίπου είκοσι ομάδες να είναι δίκαια κατανεμημένες στις πέντε ηπείρους. Η Ομοσπονδία αυτήν την στιγμή έχει 74 χώρες μέλη, αλλά στην Αφρική το ποδόσφαιρο σημαίας παίζεται σε λίγες χώρες.

Το παγκόσμιο κύπελλο γι΄αυτό το παιχνίδι, διεξάγεται από το 2002, ενώ η ανάπτυξη του συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς ανά την υφήλιο, καθώς είναι βέβαιο πως η εξέλιξη και η καθιέρωση, θα προκύψουν μέσα από την νεολαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ