Συγγενείς ομήρων της Χαμάς στην Αθήνα- «Πήγαν σε ένα φεστιβάλ και δεν επέστρεψαν»

0

Συγγενείς ομήρων της Χαμάς που κρατούνται στη Γάζα επισκέπτονται την Ελλάδα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινή γνώμη για την κατάσταση των αγαπημένων τους προσώπων.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή το βράδυ από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής βρέθηκαν η Γκάλια και ο Ιλάι Νταβίντ, μητέρα και αδερφός του 22χρονου Εβιατάρ Νταβίντ και ο Ορίτ και Αβιράμ Μείρ, μητέρα και θείος του Αλμόγκ Μείρ.

Έξω από την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση είχαν τοποθετηθεί συμβολικά 242 καρέκλες που έχει η κάθε μία πάνω της και μία φωτογραφία απαχθέντα. Κεντρικό σύνθημα είναι το «#bring them home» (Φέρτε τους πίσω στο σπίτι)

 «Ζούμε 30 μέρες ένα φοβερό εφιάλτη

Οι οικογένειες των ομήρων περιέγραψαν τις ιστορίες των συγγενών τους, δύο νέων παιδιών που βρίσκονταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova που πνίγηκε στο αίμα στις 7 Οκτωβρίου από την επίθεση ενόπλων της Χαμάς.

«Ο γιος μου πήγε στο φεστιβάλ και δεν επέστρεψε», περιέγραψε συγκινημένη η Γκάλια Νταβίντ, μητέρα του 22χρονου Εβιατάρ, η οποία βγήκε από την αίθουσα της εκδήλωσης όταν προβαλλόταν το βίντεο με σκηνές από τον απαχθέντα γιο της. Όπως περιγράφει ένα μήνα μετά, δε μπορεί να βλέπει αυτές τις σκηνές.

«Απήχθη ενώ πήγε να γιορτάσει με χαρά με ζωή, με ευτυχία. Πήγε σε ένα πάρτι, το οποίο συμβόλιζε αλληλεγγύη και ειρήνη και δεν επέστρεψε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ