Την περασμένη εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο σημείο, όπου έχασε την ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής, κατά τα αιματηρά οπαδικά επεισόδια, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ OPAP Arena, όπου σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο στη μνήμη του.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη προσευχής για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Μιχαήλ και για την εξ ύψους παρηγορία των οικείων του, ενώ επεσήμανε ότι, στη βία δεν απαντούμε με βία, αλλά με λεβεντιά, αξιοπρέπεια και σεβασμό, στοιχεία, τα οποία συνάδουν με την ορθόδοξη πίστη μας και τις αρχές που διέπουν την ομάδα της ΑΕΚ, ευχόμενος το αίμα του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή να είναι το τελευταίο που χύνεται στον χώρο του αθλητισμού.

Το παρών έδωσαν η μητέρα του, ο αδελφός του, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και μεγάλος αριθμός φιλάθλων, που προσήλθαν για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του δολοφονηθέντος Μιχάλη Κατσουρή και να τιμήσουν τη μνήμη του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here