Συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες την Τρίτη με τρακτέρ – Κλείνουν τελωνεία και λιμάνια

0

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΤΡΙΤΗΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΘΑ ΝΑΥΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.

Ακόμα, όσοι μείνουν πίσω, θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια σε διάφορα σημεία της χώρας για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση. Οι αγρότες εξηγούν πως δεν τους βρίσκει σύμφωνους – βάσει των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – ο διαχωρισμός σε συνεταιρισμένους και μη για ληξιπρόθεσμες ή μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο εκπρόσωπος του μπλόκου Πλατυκάμπου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας είπε: «Αποφασίσαμε όλαα τα μπλόκα να συνεχίσουμε την κινητοποίηση για τα βασικά μας αιτήματα που δεν έχουν ικανοοιηθεί και πιστεύουμε πως υπάρχει περιθώριο για λύση. Θα κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήιο στην Αθήνα την Τρίτη με τα τρακτέρ, με αγροτικά μηχανήματα και με λεωφορεία. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο. Να αντιμεωπίσει ο λαός της Αθήνας τη συγκέντρωση αυτή σαν δική του συγκέντρωσην γιατί η ικανοποίση των αιτημάτων μας, μπορεί να φέρει ποιοτικά και φθηνά προϊοντα στο τραπέζι της καθε οικογένειας. Την ίδα μέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια με συναδέλφους που βρίσκονται πιο μακριά απο την Αθήνα».

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα αγρότες της Φλώρινας έκλεισαν τα σύνορα στη Νίκη της Φλώρινας για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα μέχρι τις 3 το μεσημέρι ενώ συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ