Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων με την Πρέσβη της Γαλλίας

0

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υποδέχθηκε στο γραφείο του την Πρέσβη της Γαλλίας Laurence Auer.

Οι δυο τους συζήτησαν τις δυνατότητες συνδιοργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην 26η Απριλίου, ημέρα που η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αποφασίστηκε, επίσης, να προγραμματιστεί μία επίσκεψη της Δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας Anne Hidalgo στην Αθήνα, μέσα στην άνοιξη.

Ο Χάρης Δούκας σημείωσε: «Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες. Mε το Παρίσι μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί. Πρόθεσή μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να διατηρήσουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε κρίσιμα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και η Πρέσβης της Γαλλίας συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την προώθηση κοινών δράσεων που αφορούν θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τουριστικής προβολής της Αθήνας στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν οι: MaximeReynaud (Mr), Σύμβουλος Πρεσβείας για την Εσωτερική Πολιτική και τον Τύπο και Nicolas Eybalin (Mr) Σύμβουλος Συνεργασίας Μορφωτικών Δράσεων Πρεσβείας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ