Συνάντηση εργασίας – δικτύωση με το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας

0

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  Γεώργιος Πετάκος και το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αχαρνών του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρου (Πολύκεντρο). Συγκεκριμένα, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας κ. Ανδριάννα Φούκα και κ. Ελένη Γεωργακοπούλου συζήτησαν με τις συναδέλφους τους τις δράσεις των δύο Κέντρων.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας (Πολύκεντρο) εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή/ και πολλαπλών διακρίσεων από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής/ διοικητικό προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό).

Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε :

Ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση σε θέματα ισότητας των φύλων, αντιμετώπισης της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης (με την οπτική του φύλου).

Παραπομπή ή συνοδεία – όποτε αυτό απαιτείται- των γυναικών σε ξενώνες φιλοξενίας, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγιεινής, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς προώθησης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, σε φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών κλπ.

Παροχή, σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους, νομικών υπηρεσιών (legal aid) σε γυναίκες θύματα βίας.

Παροχή πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας γυναικών σε συνεργασία με το νοσοκομείο μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας δέχεται:

Γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (π.χ. ψυχολογική, συναισθηματική, λεκτική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση, οικονομική, κοινωνικό έλεγχο κ.λπ.).

Γυναίκες θύματα βίας (π.χ. ενδοοικογενειακής κακοποίησης, βιασμού ή απόπειρα βιασμού, πορνείας ή trafficking, σεξουαλικής παρενόχλησης κ.λπ.).

Γυναίκες θύματα πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, ΑμεΑ, άνεργες, μονογονείς κ.λπ.).

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί σε συνδυασμό με:

Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΔΟΠΙΦ, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουέυτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).

Τα σαράντα τέσσερα (44) Συμβουλευτικά Κέντρα.

Τους δεκαεπτά (17) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο (2) ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ