Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα, στο πλαίσιο της οποίας έγινε μια συνολική ανασκόπηση των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, από τα οποία πολλά έχουν ήδη περατωθεί ενώ αρκετά άλλα βρίσκονται σε πορεία ολοκλήρωσης.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο Δ/ντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συζήτηση εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ταχείς ρυθμούς που προχωρούν τα έργα στην περιοχή, τονίζοντας παράλληλα την ισχυρή βούληση να διερευνηθούν οι δυνατότητες για ένταξη και νέων έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων, στα έργα ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, το οποίο αποτελεί μια βασική πηγή νερού για την άρδευση του Δήμου, αλλά και στα έργα ανακατασκευής του κόμβου Ράλλη, η οποία θα επιφέρει σημαντική βελτίωση στην κυκλοφορία της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Σαραούδας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ανταπόκριση και την στήριξη του έργου που πραγματοποιείται στη Μεταμόρφωση, επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, σε υλοποίηση έργων πνοής για το Δήμο αλλά και σε θέματα ασφάλειας, όπως η αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής (ΠΕΠ Αττικής) με 3 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει ήδη υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για τη Διαμόρφωση του κόμβου των οδών Τατοΐου και Δροσίνη, συνολικού προϋπολογισμού 540.000€., το οποίο συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 458.800,00 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θέτει τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί στην είσοδο της πόλης, ο κόμβος της οδού Τατοΐου με την Αττική Οδό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here