Συνάντηση των Δημάρχων Ζωγράφου και Ραφήνας-Πικερμίου: Αποφάσεις για την προσωρινή φιλοξενία ομογενών – προσφύγων από την Ουκρανία

0

Τις λεπτομέρειες της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία συζήτησαν οι Δήμαρχοι Ζωγράφου και Ραφήνας Πικερμίου κύριοι Βασίλης Θώδας και Ευάγγελος Μπουρνούς, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Ραφήνας.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι 19 πρόσφυγες (γυναίκες, παιδιά και δύο ηλικιωμένοι) που έχουν ήδη φθάσει στην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν προσωρινά στις δομές των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Αυτοψία

Οι δύο Δήμαρχοι κύριοι Μπουρνούς και Θώδας μετά από ενδελεχή συζήτηση για το συντονισμό του τρόπου σίτισης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και φροντίδας με είδη πρώτης ανάγκης των ανθρώπων αυτών, αλλά και τους τρόπους νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο των κατασκηνώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οικίσκοι οι οποίοι με στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν να καλύψουν την προσωρινή φιλοξενία των οικογενειών, αφού πρώτα σε συνεργασία των δύο Δήμων πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες και διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Αλληλεγγύη στην Ουκρανία

Ο Δήμος Ζωγράφου θα πραγματοποιήσει αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης για την αποστολή υλικοτεχνικής υποδομής που θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των χώρων φιλοξενίας.

Παράλληλα μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ραφήνας- Πικερμίου τη σίτιση των προσφύγων αναλαμβάνουν οι δύο ενορίες Παντοβασίλισσας και Αναλήψεως, με την συνδρομή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Όπως με τον πόλεμο στη Συρία έτσι και στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία οι δύο Δήμοι παραμένουν σταθερά αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο λαό κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ