Συνάντηση Χατζηθεοδοσίου με τους Συμπροέδρους των Οικολόγων Πράσινων: Ταύτιση απόψεων και ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας

0

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τους Συμπροέδρους των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, κκ. Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και Δημήτρη Πολιτόπουλο στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και της δημιουργίας ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι προτεινόμενες λύσεις του ΕΕΑ σε συνδυασμό με τις θέσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

 

Ταύτιση προτάσεων

Δόθηκε έμφαση στους τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις  μπορούν να αποκτήσουν  ένα περισσότερο βιώσιμο προφίλ, το οποίο πλέον κρίνεται επιτακτικό λόγω των στόχων της ΕΕ για το κλίμα, της ενεργειακής κρίσης και της αβεβαιότητας της ελληνικής οικονομίας με βάση τις πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα από τα κυβερνώντα κόμματα.

Διαπιστώθηκε ταύτιση των προτάσεων του ΕΕΑ με τις θέσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ αναφορικά με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν:

Μείωση ΦΠΑ από 13% σε 6% σε είδη πρώτης ανάγκης γεγονός που έχει ήδη γίνει σε 11 χώρες στην Ευρώπη.

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Έχει γίνει ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες και πρόσφατα το έπραξε και η Γερμανία.

120 δόσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή για να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις.

Δυναμική αξίωση από την Ευρώπη για ευελιξία στις οικονομικές πολιτικές.

Μείωση μη μισθολογικού κόστους.

 

Ανάδειξη στην Ευρωβουλή

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θα στηρίξουν την ανάδειξη των προτάσεων του ΕΕΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσω του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο οποίο είναι μέλη, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισαν τη σημασία και τον ρόλο που θα έπαιζε το κόμμα αν είχε βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίσης, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμφώνησαν και με την επικείμενη ομαδική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα τονίστηκε από την πλευρά τους ότι ως κόμμα με βαθιά γνώση σε θέματα που άπτονται της ενέργειας, αλλά και βιωσιμότητας έχουν διαμορφώσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ