Κωνσταντινούπολη: Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη κοντά στην Ταξίμ – Έδωσε απολογισμό ο Ερντογάν

0

Τρομοκρατική ενέργεια θεωρούν την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη οι τουρκικές αρχές. Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του έδωσε τον μέχρι στιγμής απολογισμό: έξι νεκροί και 53 τραυματίες. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, Έλληνες ανάμεσα στα θύματα ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Οι εικόνες από τη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης, τον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης κοντά στην πλατεία Ταξίμ, από τον οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες κόσμου και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτος και από τουρίστες, σοκάρουν. Είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ. Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε συγκλονιστικά βίντεο, από πολίτες που έκαναν αμέριμνοι τη βόλτα τους.

Οι εικόνες τρόμου και πανικού, με τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης και τη φωτιά στο βάθος και τους τραυματίες και τους νεκρούς να δέχονται τις πρώτες βοήθειες ή να κείτονται στο δρόμο μέσα στα αίματα, δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε να απαγορεύσει τη μετάδοση εικόνων από το σημείο… Κατά την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η έκρηξη ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να βρει τους δράστες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ούτε αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Βίντεο που τράβηξαν διερχόμενοι πολίτες τη στιγμή της έκρηξης, δείχνει κόσμο να τρέχει πανικόβλητος μετά τον εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ στο βάθος του πλάνου διακρίνεται και φωτιά. Το CNN TÜRK μετέφερε μάλιστα ότι ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε και στις γύρω περιοχές.

Σε άλλα πλάνα, φαίνονται άνθρωποι να έχουν πέσει στο έδαφος, αρκετοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ