Συναντήσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α. στις Βρυξέλλες με Ευρωβουλευτές

0

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου της Κ.Ε.Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τους πόρους της Ε.Ε. και τα ενεργειακά ζητήματα, με τη συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων, ευρωβουλευτών και Προέδρων Επιμελητηρίων, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και την συμμετοχή άλλων 5 Προέδρων επιμελητηρίων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Ελληνίδες ευρωβουλευτές.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, συναντήθηκαν με την Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά και την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Εύα Καϊλή.

Οι εκπρόσωποι της Επιμελητηριακής κοινότητας ανέλυσαν στις δύο Ευρωβουλευτές την κατάσταση στην ελληνική αγορά, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των συνεχών ανατιμήσεων, τόνισαν την ανάγκη να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην εξεύρεση μίας ευρωπαϊκής απάντησης στο πρόβλημα ενώ ζήτησαν τη συνδρομή τους για το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με ένταξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι μόλις το 6% των μικρομεσαίων μπορεί να διεκδικήσει κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και το 3,8% πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η συνεργασία των Ευρωβουλευτών με τους Προέδρους των Επιμελητήριων αναμένεται να συνεχιστεί, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ανάληψη των κατάλληλων δράσεων προκειμένου να υπάρξουν οι βέλτιστες λύσεις.

Παράλληλα όμως, οι προαναφερθέντες εκπρόσωποι της Επιμελητηριακής κοινότητας στηλίτευσαν το γεγονός ότι η Κ.Ε.Ε.Ε. στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, προσκάλεσε μόνο τους Ευρωβουλευτές της Ν.Δ., κάτι που κατά κοινή δήλωση των 5 Προέδρων Επιμελητηρίων και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης αποτελεί θεσμικό ατόπημα καθώς θα έπρεπε να έχουν προσκληθεί Ευρωβουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ