Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

0

Στη σύλληψη ενός ανήλικου που διακινούσε παράνομα μετανάστες, μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε χθες το πρωί η Αστυνομία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν περιπολία κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό αυτοκινήτου που κινούνταν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας διότι έκριναν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Αχαρνών, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα. Έπειτα, αφού επετεύχθη η ακινητοποίηση του οχήματος στην οδό Αχαρνών, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους 12 ομοεθνείς αλλοδαπούς, 8 γυναίκες και 4 άνδρες ενώ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι τρεις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Σε βάρος του οδηγού, 17χρονου αλλοδαπού, μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό και απείθεια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος του και αναζητείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ