Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – ΕΕΑ: Οι προοπτικές του Agora Athens και το τοπικό επιχειρείν

0

Με μεγάλη επιτυχία το event του Agora Athens στην Πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Τον περασμένο Οκτώβρη, μία ηλιόλουστη Παρασκευή επέλεξαν το ΕΕΑ και ο Δήμος της Αθήνας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος για το πρώτο Open Mall της Ελλάδας.

Μέσα στο 2022 το Επιμελητήριο και ο Δήμος Αθηναίων σφραγίζουν την συνεργασία τους μέσω ενός πλάνου ανάπτυξης και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πόλης με μοναδικό επίκεντρο την στήριξη και τόνωση της τοπικής αγοράς και των επαγγελματιών που τόσο πολύ έχουν πληγεί από τις συνθήκες που επικρατούν τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την έλευση της πανδημίας αλλά και με την ενεργειακή κρίση και τις συνεχείς ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά, καθώς και φυσικά τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο που οι επιπτώσεις του είναι ήδη αισθητές στην εγχώρια και διεθνή οικονομία.

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) την Παρασκευή 22/10/2021, στην Πλατεία Συντάγματος, για την προβολή του 1ο Πολυκαναλικού & Ψηφιακού Open Mall της Ελλάδος, στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, AGORA ATHENS. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Δημόπουλος, και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ, Νίκος Κογιουμτσής, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του έργου.

Επίσης παραβρέθηκαν μέλη της Διοίκησης του ΕΕΑ και συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος Νίκος Γρέντζελος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής και το μέλος του ΔΣ Νίκος Παναγιωτάκης.

Συμπαράσταση στον εμπορικό κόσμο

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον εμπορικό κόσμο και στη νέα προσπάθεια του AGORA ATHENS, ενώ ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέλυσε τη δραστηριότητα και τους σκοπούς του έργου για την τόνωση της επιχειρηματικότητας  και του Τουρισμού,  και ανέπτυξε τα επόμενα βήματα του project.

Τόνωση της επιχειρηματικότητας

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η περαιτέρω ενίσχυση και τόνωση της επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Αθήνας με μοχλό την ταυτόχρονη ενίσχυση και ενδυνάμωση του AGORA ATHENS, του καινοτόμου και συνεκτικού δεσμού των επιχειρήσεων,  με τη χρήση σύγχρονων Ψηφιακών Μέσων και Πολυκαναλικού (Omnichannel) Marketing.

Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και κράτησε μέχρι το βράδυ με προβολή θεματικών video σε γιγαντοοθόνες LED, μουσική από dj, διανομή 4.000 ενημερωτικών φυλλαδίων, ψηφιακά παιχνίδια γνώσεων, στα οποία οι νικητές μπήκαν σε κλήρωση κερδίζοντας τα 300 δώρα που είχαν συγκεντρωθεί προσφορά των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας Πλάκα – Μοναστηράκι, καθώς και catering.

Τηλεδιάσκεψη ΕΕΑ με τον Δήμαρχο της Αθήνας

Για το σήμερα και το αύριο του επιχειρείν στην Αθήνα, και τις κοινές δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην πόλη συζήτησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το Ε.Ε.Α. την Τετάρτη 9/3/2022.

Πόλος έλξης

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με τον κ. Μπακογιάννη και την κοινή βούληση Επιμελητηρίου και Δήμου για την ανάδειξη της Αθήνας σε μία σύγχρονη μητρόπολη, πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες και σημείο αναφοράς για το επιχειρείν.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στο Σχέδιο “Agora Athens”, που υλοποιείται από το Ε.Ε.Α. με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και φιλοδοξεί να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα «ανοιχτό κέντρο εμπορίου», αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση στην περιοχή, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών από την πρώτη μέρα, συνολικά αλλά και ειδικά στο Σχέδιο “Agora Athens”, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Τα θετικά ρεύματα

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε αισιόδοξος για την Αθήνα, τονίζοντας πως «αυτή είναι η στιγμή της πόλης». Μίλησε, συγκεκριμένα, για δύο θετικά ρεύματα στην πόλη, εξηγώντας πως υπάρχει ένα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος υλοποιεί το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων -από πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, όπως είναι η διπλή ανάπλαση, μέχρι μικρότερες παρεμβάσεις στις γειτονιές -pocket park, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια.

Ευρωπαϊκοί πόροι – Έμφαση στον τουρισμό

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία και με το Ε.Ε.Α., ο Δήμος «ξεκλείδωσε» 40 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, ενώ πολύ μεγάλη έμφαση δίνεται και στον τουρισμό, όπως και στην ψηφιακή μετάβαση της πόλης των Αθηνών, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι δυσκολίες

Ο κ. Μπακογιάννης αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργούνται εξαιτίας των τραγικών εξελίξεων στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών.

«Στο όνομα της κοινωνικής συνοχής έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι είχε ποτέ να δουλέψουμε όλοι μαζί συνεργατικά, συναινετικά και σε κάθε περίπτωση το πάθημα των μνημονίων να γίνει μάθημα και να μην ακολουθούμε ξεχωριστές ατζέντες, αλλά, αντίθετα να βλέπουμε όλοι μαζί τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε.

Τουριστική αναβάθμιση

Στο “Agora Athens” αναφέρθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νίκος Κογιουμτσής, υπεύθυνος για το έργο από πλευράς Ε.Ε.Α., επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση της πόλης και θα δώσει προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα. Στην πλατφόρμα έχουν μπει ήδη οι πρώτες 120 επιχειρήσεις, ενώ επόμενο βήμα είναι η διαφήμιση του project σε αεροδρόμιο και λιμάνια, καθώς και η προώθησή του μέσω εκθέσεων.

Το τοπικό επιχειρείν

Μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και εκπρόσωποι φορέων έθεσαν μια σειρά από ζητήματα σχετικά με το επιχειρείν στην πόλη, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, μεταξύ άλλων, να στηρίζει το αίτημα για τη διατήρηση της επέκτασης της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων που ίσχυε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να μετακυλήσει το όποιο, αυξημένο κόστος ενέργειας, στους Αθηναίους.

 Πλήθος τοποθετήσεων

Πέραν των κ.κ. Χατζηθεοδοσίου και Κογιουμτσή, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τοποθετήθηκαν ο κ. Γιώργος Κουράσης, μέλος μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α., γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, ο κ. Σπύρος Σταυρούλιας, μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α. και πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α., ο κ. Αναστάσιος Καυκαλέτος, μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α., ο κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Α. , ο κ. Γιώργος Ψύχαλος, πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίων, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Ευάγγελος Βλάχος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ