Συνεχίζονται οι συναντήσεις εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Βίκυς Καβαλλάρη με τους Δημάρχους Αχαρνών και Παιανίας

0

Τους δύο Δημάρχους, αρχικά τον κ. Σπύρο Βρεττό, Δήμαρχο Αχαρνών, και εν συνεχεία,  τον κ. Ισίδωρο Μάδη, Δήμαρχο Παιανίας, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με όλους τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, με στόχο αφενός την άμεση ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν την κάθε περιοχή και αφετέρου την ταχύτερη εξεύρεση λύσεων και την από κοινού χάραξη στόχων.

Κατά τη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Καβαλλάρη με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Βρεττό, υπήρξε ταύτιση απόψεων στα ζητήματα πολιτικής προστασίας περί των ιδιαίτερων αναγκών του Δήμου, λόγω της μεγάλης του έκτασης και της γεωμορφολογίας του. Ειδικότερα, μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα, τους καθαρισμούς ρεμάτων, αλλά και τις παρεμβάσεις, οριοθετήσεις, διευθετήσεις που είναι κρίσιμο να γίνουν, (όπως είναι για παράδειγμα οι περιπτώσεις των ρεμάτων Αγ. Γεωργίου και Αγ. Παρασκευής). Περαιτέρω, συζητήθηκε η υλοποίηση νέων έργων υποδομών που θα εκσυγχρονίσουν την πόλη, όπως έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, ανάπλασης παιδικών χαρών και εξωραϊσμού κοινόχρηστων χώρων, καθώς και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Παιανίας κ. Μάδη, επιπλέον των αναγκών που επισημάνθηκαν στα θέματα που άπτονται στην αντιπλημμυρική προστασία, στην οδοποιία και τα έργα αναπλάσεων, αναφορά έγινε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και άλλων έργων υποδομών που διασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους τους δημότες.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την αναγκαιότητα που υπάρχει για μητροπολιτική διαχείριση των μειζόνων θεμάτων, όπως είναι η οδική ασφάλεια και η πολιτική προστασία, όπου απαιτείται πρωτίστως στενή συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και με το Κεντρικό Κράτος, πράγμα που αποτελεί βασική αρχή και επιδίωξη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά. Τέλος, τόσο η κα Καβαλλάρη, όσο και οι Δήμαρχοι από την πλευρά τους, συμφώνησαν ότι η προτεραιοποίηση των καίριων ζητημάτων και η έγκαιρη διαχείριση και αντιμετώπισή τους με στόχο την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αποτελεί κοινό τόπο όλων.

Στις δύο συναντήσεις συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αχαρνών κ. Ιωάννης Νίκας, ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων Ανατ. Αττικής κ. Γεώργιος Ψαρομιχαλάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Αχαρνών κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης και η κ. Γενική Γραμματέας του Δήμου Παιανίας κ. Φωτεινή Τολούδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ