Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας: Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ζητά τη γνώμη των πολιτών

0

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκινά την εκπόνηση του τοπικού Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας και ζητά από τους κατοίκους της πόλης να πάρουν μέρος στη διαβούλευση συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Ως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας που θα εκπονηθεί για την περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου (κατά τα οριζόμενα στην παρ. 10 του άρθρου 121 του ν.4819/2021). Το περιεχόμενο του Σ.Α.Π. θα να είναι σύμφωνο με τα άρθρα 3-7 της υπ΄αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/30-11-2021 απόφασης Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 5553).

Κύριος στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να διαμορφωθεί σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

«Αφιερώνουμε, λοιπόν, λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να βοηθήσουμε να συνδιαμορφωθεί μια πόλη ακόμα πιο προσβάσιμη σε όλους. Μια πόλη λειτουργική και ασφαλής για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Με έργα όπως η αύξηση των ραμπών για αμαξίδια, η διαμόρφωση διαδρομών για άτομα με προβλήματα όρασης, η χωροθέτηση περισσότερων θέσεων στάθμευσης για ΑμΕΑ προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε το Ηράκλειο στα επίπεδα που πρέπει. Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για μια συνολική, πλέον, παρέμβαση σε όλο τον Δήμο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Το ερωτηματολόγιο της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr στην ενότητα Καμπάνιες & Διαβούλευση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ