Σχολεία: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα – Τί θα γίνει με την Πρωτομαγιά

0

Λιγότερες από δύο εβδομάδες έχουν μείνει για τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων ενόψει των διακοπών του Πάσχα.

Η καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο των σχολείων, με δεδομένο πως το Πάσχα πέφτει φέτος στις 24 Απριλίου, οι διακοπές του Πάσχα ξεκινούν μία εβδομάδα νωρίτερα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου.

Οι μαθητές θα κάνουν τα τελευταία τους μαθήματα την Παρασκευή, 15 Απριλίου και έπειτα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες.

Πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας για την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους, ωστόσο η πιο πιθανή είναι η Τρίτη 3 Μαΐου, λόγω της Πρωτομαγιάς που πέφτει Κυριακή και συνήθως μεταφέρεται ο εορτασμός της, μία ημέρα μετά.

Φέτος η Πρωτομαγιά θα εορταστεί τη Δευτέρα 2 Μαΐου. Οι μαθητές θα παρατείνουν τις διακοπές τους για ακόμη μία ημέρα.

Τι αλλάζει στα self test μαθητών και εκπαιδευτικών

Το μοναδικό εβδομαδιαίο self test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, την Τρίτη. Παράλληλα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προμηθευθούν έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να προμηθευτούν τα self test που θα καλύψουν τις ανάγκες μέχρι και τις 15 Απριλίου 2022 αλλά και την επιστροφή μετά το Πάσχα.

Αναλυτικά η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.
Θα έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιούν το μοναδικό self test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο κάθε Τρίτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ