Επιστολή στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου έστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας την εις βάθος διερεύνηση και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ζητά από τον εισαγγελέα να προχωρήσει με την ποινική αξιολόγηση των συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων – περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, ανεξάρτητα από το έργο της Επιτροπής Γεραπετρίτη.

Αναλυτικά η επιστολή Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Oπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Η επιστολή εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here