Τέλος οι διαφορετικές ΔΟΥ στην ίδια περιοχή

0
Τέλος στο χάος με τις διαφορετικές ΔΟΥ για την ίδια περιοχή και τον ίδιο Ταχυδρομικό Κώδικα βάζει η ΑΑΔΕ. Μάθε σε ποια ΔΟΥ ανήκεις με τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

Πιο αναλυτικά, από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, για τον ίδιο Ταχυδρομικό Κώδικα σε μια περιοχή θα αντιστοιχεί αποκλειστικά μια ΔΟΥ, αυτή που αντιστοιχεί στην περιοχή τους. Οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν στους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα της περιοχής τους αν υπάρχει αλλαγή στη ΔΟΥ που ανήκουν.

Αμέσως μετά οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, από τις 18 έως 21 Νοεμβρίου 2022 θα προχωρήσουν σε μεταγραφή των φορολογουμένων στη νέα ΔΟΥ στην οποία θα υπάγονται, για τις περιοχές που δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ενώ από τις 16 έως 19 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί μεταγραφή, για τις περιοχές που υπάρχουν εξαιρέσεις, σύμφωνα με τους Πίνακες Ανακατανομής.

Ο ανακαθορισμός της χωρικής αρμοδιότητας του συνόλου των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), γίνεται μετά από απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Με αυτό τον τρόπο οροθετείται η αντιστοίχιση ενός Ταχυδρομικού Κώδικα (ΤΚ) σε μια μοναδική ΔΟΥ, προκειμένου οι φορολογούμενοι να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Μετά τον ανακαθορισμό της αρμοδιότητας των ΔΟΥ, η επιλογή της αρμόδιας ΔΟΥ θα γίνεται αυτόματα με βάση τη Διεύθυνση και τον ΤΚ του φορολογούμενου. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως ΤΚ της περιοχής τους, εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν, ώστε να μην υπάρχει πλέον φορολογούμενος που θα ανοίξει σε ΔΟΥ που δεν είναι της περιοχής του.

Μέσω της διευθέτησης των σωστών στοιχείων της έδρας στο σωστό νομό και δήμο, διασφαλίζεται ότι η χρήση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης θα πραγματοποιεί την εγγραφή της έναρξης στο ΓΕΜΗ και αυτό με τη σειρά του στο αντίστοιχο Εμπορικό Επιμελητήριο, έχοντας υπόψη τον ορθό νομό.

Από αυτή τη διαδικασία αντιστοίχισης εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου ο ΤΚ σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ ανήκει σε δύο διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, οπότε η κάθε περιοχή υπάγεται στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ