Τέλος οι μάσκες σε σχολεία και πανεπιστήμια – Σε ποια περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση

0

Χωρίς μάσκα θα μπορούν να προσέρχονται στα σχολεία και οι μαθητές, μετά τις αποφάσεις στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών.

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους από 1/6 τώρα οι ειδικοί εισηγούνται το ίδιο και για σχολεία και Πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, επομένως μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βγάζουν με τη σειρά τους τις μάσκες από 1η Ιουνίου, με τη σύσταση για χρήση όπου υπάρχει συνωστισμός να συνεχίζει να ισχύει.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Υποχρεωτική χρήση στις εξετάσεις

Σε μία μόνο περίπτωση η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές κι αυτή είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022, οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ μία μέρα νωρίτερα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ