Τέμπη: Ξεκινά ο προαστιακός και ακολουθούν εμπορευματικά τρένα ως το τέλος Μαρτίου

0
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια ο προαστιακός ενώ όλα δείχνουν ότι προς τα τέλη Μαρτίου θα μπουν στις ράγες και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες.

Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο υπουργός συζήτησε με τους εργαζόμενους όλα τα εφικτά σενάρια επαναλειτουργίας των τρένων έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων έως το τέλος του μήνα, και εν συνεχεία στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Να σημειωθεί επίσης ότι με λεωφορεία θα γίνεται η μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές από 15/3, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ