Τέταρτη δόση εμβολίου: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 70 ετών

0

Διαθέσιμη είναι πλέον η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου και για τους πολίτες από 70 ετών και πάνω.

Η αρχή είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 80 ετών, ενώ από σήμερα θα μπορεί να κλείσει ραντεβού και η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας θα πραγματοποιείται σταδιακά ανά ηλικιακή ομάδα. Ως εκ τούτου, ακολουθεί η ομάδα των 60-69 ετών, για την οποία η πλατφόρμα θα ανοίξει την προσεχή Παρασκευή 15/4, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τέταρτη δόση εμβολίου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό μέχρι τη Δευτέρα, είχαν κλειστεί περίπου 40.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 80 και άνω.

Τέταρτη δόση με mRNA εμβόλιο

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σκεύασμα που θα χορηγείται στην τέταρτη δόση εμβολίου (ή δεύτερης αναμνηστικής δόσης), η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει να γίνεται με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη αναμνηστική δόση (τρίτη δόση).

Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης (ή τρίτης δόσης), δεν προτείνεται τέταρτη δόση εμβολίου.

Θυμίζουμε ότι από 20 Ιανουαρίου εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται 3 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική. Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ