ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση του διαγωνισμού για την Αττική οδό – Σε δύο φάσεις η διαδικασία

0

Μεχρι τις 5 Μαίου δόθηκε παράταση στην προθεσμία για την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το Ταμείο κρίθηκε σκόπιμη η αλλαγή κάποιων τεχνικών κριτηρίων του διαγωνισμού για την Αττική Οδό, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, μειώθηκε το κριτήριο εμπειρίας διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων από 20% σε 10%.

Έτσι, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατά δύο εβδομάδες, κατά τροποποίηση του όρου 11.1 της πρόσκλησης, θέτοντας ως νέα ημερομηνία, έως την οποία θα πρέπει να υποβληθεί ο φάκελος εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την 5/5/2022 έως τις 17:00 (ώρα Ελλάδος, GMT +2).

Σε δύο φάσεις ο διαγωνισμός

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Αττικής Οδού θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής (Ά φάση) και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β φάση).

Η Αττική Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος μήκους περίπου 70 χλμ., που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 με τη μέθοδο της παραχώρησης. Αποτελεί τον περιφερειακό της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και τμήμα της σπονδυλικής στήλης του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Πρόκειται για ένα προαστιακό οδικό δίκτυο και αυτοκινητόδρομο, με δύο ή τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Σε ορισμένα τμήματα στο μέσον του αυτοκινητόδρομου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κινείται ο προαστιακός σιδηρόδρομος, που δεν αποτελεί μέρος της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Συνδετικός κρίκος

Περαιτέρω, ο αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), αφού συνδέει την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, παρακάμπτοντας το κέντρο της Αθήνας. Ο αυτοκινητόδρομος έχει ελεγχόμενες προσβάσεις και αποτελείται από δύο κάθετα, διασταυρούμενα μεταξύ τους, τμήματα, την Ελεύθερη Λεωφόρο Ελευσίνας – Σταυρού – Σπάτων, μήκους περίπου 52 χλμ., και τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού, μήκους περίπου 13 χλμ. Στην Αττική Οδό εντάσσεται και τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, μήκους περίπου 5 χλμ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ