Ταξί: Δεύτερη ευκαιρία για τα 200 ευρώ – Ανοιχτή ξανά η πλατφόρμα

0

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά από σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 200 ευρώ, για τα ταξί.

Χθες, το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε συνολικά το ποσό των 3.935.800 ευρώ, σε 19.679 δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε υπηρεσίες ταξί για τον μήνα Απρίλιο. Η έκτακτη ενίσχυση δόθηκε με στόχο να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμων κίνησης για τους επαγγελματίες οδηγούς των ταξί.

Όσοι δεν υπέβαλλαν αίτηση μέχρι την προθεσμία της 15ης Απριλίου έχουν από σήμερα μια δεύτερη ευκαιρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, οι επαγγελματίες των ταξί μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την ενίσχυση των 200 ευρώ έως και τις 29 Απριλίου 2022, ημέρα Παρασκευή.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση για τα 200 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι υπηρεσίες ταξί, ήτοι επιχειρήσεις με κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 49.32 «Εκμετάλλευση ταξί» και 52.21.29.01 «Υπηρεσίες οδηγού ταξί (μη εκμεταλλευτή)», όπως αυτοί ισχύουν κατά τη 17η Μαρτίου 2022.

Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport” και να ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:

Επισκεφθείτε το ΜyAADE /Εφαρμογές/Επιχειρήσεις/myBusinessSupport στη διεύθυνση https://www.aade.gr/mybusinesssupport

Η είσοδος σε αυτήν διενεργείται με τη χρήση των σχετικών διαπιστευτηρίων.

Προκειμένου να υποβάλετε αίτηση για την ενίσχυση, εισέρχεστε στην πλατφόρμα myBusinessSupport και επιλέγετε «αποζημίωση ειδικού σκοπού για τη στήριξη εκμεταλλευτών και οδηγών ταξί».

Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης, πιστοποιείτε την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινείτε στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων, προς τον σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση για τα ταξί είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ