Τη Μαριούπολη επισκέφθηκε ο Ρώσος υπ. Άμυνας

0

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφθηκε την Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφερόμενο στην πόλη αυτή, στην ανατολική περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, την οποία κατέλαβαν πέρυσι οι ρωσικές δυνάμεις μετά την πολιορκία της για μήνες.

Ο Σοϊγκού μετέβη στη ζώνη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία για να επιθεωρήσει τις εργασίες ανοικοδόμησης στο Ντονμπάς, διευκρινίζει στη σημερινή ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ρωσικός στρατός είχε γνωστοποιήσει το Σάββατο επιθεώρηση που πραγματοποίησε ο Σοϊγκού σε “διοικητική θέση” στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που μαίνεται η μάχη για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

“Στο πλαίσιο μετακίνησής του στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, ο Σοϊγκού διεξήγαγε επιθεωρήσεις σε περιοχές που έχουν ήδη ανοικοδομηθεί όπως και σε νέα εργοτάξια στην Μαριούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία κατά την οποία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την πόλη.

Στην Μαριούπολη, ο Σοϊγκού επισκέφθηκε κυρίως ιατρικό κέντρο, κέντρο πρώτων βοηθειών και νέα συνοικία με κατοικίες που περιλαμβάνει 12 κτίρια, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι του παρουσιάστηκε επίσης έκθεση για την οικοδόμηση σχολείων στην πόλη αυτή λιμάνι, η οποία πολιορκείτο για μήνες προτού περάσει στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων τον περσινό Μάιο.

Στον Σοϊγκού παρουσιάστηκε επίσης έκθεση για την κατασκευή σημαντικού υδραγωγείου που θα συνδέει την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με την ρωσική περιφέρεια Ροστόφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται εν μέσω σφοδρών μαχών για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, πόλης με περιορισμένη στρατηγική σημασία, η οποία ωστόσο απέκτησε συμβολική σημασία καθώς τα δύο στρατόπεδα μάχονται εκεί για μήνες.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, ο Σοϊγκού έκανε δύο επισκέψεις αυτού του είδους στη ζώνη των “ειδικών επιχειρήσεων” των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ