ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

0

Μνημόσυνο για τον ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.  

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, συνεπικουρούμενος από Ιερείς του Ναού. Αμέσως μετά έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην πλατεία του Κεφαλαρίου.
Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς ξεκίνησε το 1904 για τον Μακεδονικό Αγώνα από την ιστορική οικία του επί της οδού Τατοίου. Η οικία του, ανήκει στην Σχολή Ευελπίδων κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κ. Ναταλίας Ιωαννίδου και αποτελεί μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας με πλούσιο εκθεσιακό- μουσειακό- ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Στις εκδηλώσεις τιμής στην μνήμη του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος  Γιώργος Σκορδίλης, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ο Σύμβουλος Δημάρχου Δημήτρης Αγγελίδης και ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ραυτόπουλος, πρόεδροι συλλογών και πολίτες κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ