Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

0

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση τις ημέρες του Πάσχα, αν και θα προηγηθεί μια μίνι κακοκαιρία.

Δύο «πρόσωπα» θα παρουσιάσει ο καιρός το Πάσχα, καθώς θα ξεκινήσει… επιθετικά με μπόρες και καταιγίδες και όσο οδεύουμε προς την Κυριακή του Πάσχα, θα βελτιώνεται σταδιακά, με το ψήσιμο του πατροπαράδοτου οβελία να γίνεται με ήπιες καιρικές συνθήκες και τον υδράργυρο να δείχνει έως και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που επηρεάζει τη χώρα μας προς την Τουρκία, οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν παντού και θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ,σύμφωνα με την πρόγνωση Ζιακόπουλου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά της εποχής τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Σημειώνεται ότι στη Β-ΒΔ Ελλάδα τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί ασθενής παγετός.

Το Σάββατο (8/4), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στην κεντροδυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή (9/4), στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα πλην της Θράκης και στο ΒΔ Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής.

Από τη Μ. Δευτέρα ως και τη Μ. Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σχετικά χαμηλές.

Τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή δεν προβλέπονται βροχές και μάλιστα στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και οι άνεμοι, σε στεριά και θάλασσα, δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ