Τουλάχιστον δύο νεκροί σε Μπαγκλαντές και Ινδία, από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Ρέμαλ

0

Ισχυροί άνεμοι και τεράστια κύματα εξακολουθούν να πλήττουν σήμερα τις ακτές της Ινδίας και του Μπανγκλαντές, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Ρέμαλ, η ισχύς του οποίου μειώθηκε όταν έφτασε στην ξηρά.

Ο Καμρούλ Χάσαν, γραμματέας της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του Μπανγκλαντές, δήλωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κυκλώνα.

Παράλληλα τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι στο Μπανγκλαντές απομακρύνθηκαν από τις παράκτιες περιοχές, όπως και περισσότεροι από 150.000 άλλοι στην Ινδία, εγκαταλείποντας τη δασώδη περιοχή Σούνταρμπανς όπου εκβάλλουν στον κόλπο της Βεγγάλης οι ποταμοί Γάγγης, Βραχμαπούτρα και Μέγκνα.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι μετρήθηκαν στα 111 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τον Μουχάμαντ Αμπντούλ Κάλαμ Μαλίκ αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές.

Αυτός ο «ισχυρός κυκλώνας θα συνεχίσει να πλήττει τις ακτές του Μπανγκλαντές ως τις 10:00 (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε.

«Ο κυκλώνας προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές σε πολλές περιοχές του Μπανγκλαντές. Έπειτα από νέες βροχοπτώσεις θα εξασθενήσει και θα μετατραπεί σε καταιγίδα», εξήγησε ο ίδιος.

Οι κυκλώνες έχουν προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Μπανγκλαντές τις τελευταίες δεκαετίες καθώς ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά από έναν σε τρεις τον χρόνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι περισσότερες παράκτιες περιοχές του Μπανγκλαντές βρίσκονται ένα ή δύο μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ