Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον πρώην αντλιοστασίου όπου είχαν κάνει κατάληψη εκτοπισμένοι στη βορειοδυτική Συρία, περιοχή στα χέρια αντικαθεστωτικών, ανέφερε χθες Τετάρτη οργάνωση αρωγής που δρα εκεί.

Τα πλήγματα έγιναν το βράδυ της Τρίτης κοντά στο Άιν Σιμπ, δυτικά της πόλης Ιντλίμπ, ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

«Δυο άνδρες, άμαχοι, σκοτώθηκαν (…) και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους γυναίκα και δυο παιδιά», δήλωσε στον ανταποκριτή του AFP ο Ράμι αλ Νταντάλ, που ανήκει στα Λευκά Κράνη, οργάνωση διάσωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένας από τους νεκρούς ήταν 18 ετών, ο δεύτερος ήταν ηλικιωμένος.

Η Ρωσία, ο κυριότερος σύμμαχος του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που επενέβη στρατιωτικά στον πόλεμο τη Συρία το 2015, κλιμακώνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιδρομές της στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, που εν μέρει ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), τον πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη χώρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εχει την έδρα της στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, τα ρωσικά πλήγματα είχαν στόχο «στρατιωτικές βάσεις της ΧΤΣ». Η ΜΚΟ έκανε επίσης λόγο για δύο νεκρούς, τραυματίες καθώς και για αγνοούμενους.

Άλλα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα έγιναν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην πόλη Αρίχα, νότια της Ιντλίμπ, ανέφεραν ο ανταποκριτής και η ΜΚΟ.

Ο τελευταίος μεγάλος θύλακας της ένοπλης αντιπολίτευσης περιλαμβάνει, πέρα από μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, κάποια τμήματα των γειτονικών επαρχιών Χαλέπι, Χάμα και Λαττάκεια. Στην περιοχή αυτή ζουν κάπου 3 εκατ. άνθρωποι, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, που έφυγαν από άλλες περιοχές υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Μερικές ώρες πριν από τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις, ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με στόχο βάση των αναρτών στη βόρεια Ιντλίμπ είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία μέλη της ΧΤΣ και να τραυματιστούν άλλοι επτά μαχητές και πέντε άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προχθές Δευτέρα, πάντα σύμφωνα με τη ΜΚΟ αυτή, 13 μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγματα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην πόλη της Ιντλίμπ. Προηγούμενα πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, όλοι άμαχοι και μέλη της ίδιας οικογένειας, την 5η Αυγούστου, όπως και 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους εννιά άμαχοι, την 25η Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here