Τουρκία Χωρίς αντίπαλο στην κάλπη – Νέα αποτυχία της αντιπολίτευσης να ορίσει υποψήφιο

0

 

Χωρίς υποψήφιο μένει η αντιπολίτευση στην Τουρκία, παρόλο που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις κάλπες που θα στηθούν στις 14 Μαΐου.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle συνήλθε σε μια προσπάθεια να συμφωνήσει σε κοινό υποψήφιο, ωστόσο δεν έφερε αποτέλεσμα.

 

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Deutsche Welle έχει ως εξής:

«Αντί του καθορισμού κοινού υποψηφίου, ο οποίος θα κληθεί να αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν στις εκλογές στις 14 Μαΐου, προέκυψε χθες ανακοινωθέν, στο οποίο επαναλήφθηκε η άποψη ότι ο Ερντογάν δεν θα έπρεπε να είναι για μια ακόμη φορά υποψήφιος.

 

Ανακοίνωση που έδωσε τροφή στην συμπολίτευση για σχόλια πως μόλις κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να τον νικήσουν στις κάλπες άρχισαν τις ζαβολιές.

 

Όπως και να έχουν τα πράγματα η Τουρκία έχει εισέλθει σε προεκλογικό τοπίο σκληρής αντιπαράθεσης και το θέμα της υποψηφιότητας του Ερντογάν, όπως απαντά η κυβέρνηση θεωρείται λήξαν με τον νόμο που διέπει το νέο προεδρικό σύστημα της Τουρκίας.

 

Σύμφωνα με αυτόν θα είναι η δεύτερη και τελευταία θητεία του Προέδρου της Τουρκίας με αυτό το σύστημα. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός Ομέρ Τσελίκ απάντησε στην ανακοίνωση των έξι κομμάτων λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητας του Ερντογάν, ότι παίζουν αντιδημοκρατικά και πως θα πάρουν το μάθημα τους στις κάλπες από τον λαό.».

 

Ο χρόνος κυλά σε βάρος της αντιπολίτευσης

Όσο όμως ο καιρός κυλάει και η ανικανότητα της αντιπολίτευσης να αποκτήσει υποψήφιο, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παρουσιάζει έργο και προχωρά σε παροχές έτσι έχει ανάκαμψη καλύπτοντας αργά, αλλά σταθερά τις απώλειες των τελευταίων ετών.

 

Στο πακέτο της προεκλογικής ρητορικής βεβαίως παραμένουν σταθερά σε προνομιακή θέση τα ελληνοτουρκικά, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και ο “εχθρικός” διεθνής τύπος, ψευδο-ζητήματα που μανιωδώς το κόμμα του εργαλειοποιεί για εσωτερική κατανάλωση.  Η παράλληλη θυματοποίηση και μεσιοποίηση του Ερντογάν υποστηρίζεται και διαιωνίζεται μέσω των ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς κύκλος, γεγονός άκρως ανησυχητικό για την έκβαση των εθνικών εκλογών της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ