Ο Ερντογάν υπόσχεται πλήρη ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών την ώρα που «πέφτει» στις δημοσκοπήσεις
Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, όμως, στο πολιτικό σκηνικό επικρατεί έντονος «αναβρασμός».
Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος υπόσχεται πλήρη ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών, εμφανίζεται να κάνει «σόου», δίπλα σε μπετονιέρες, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για έργα «μαϊμού»!
«Ναι, τα μπετά μας, έφτασαν και ρίχνουμε τα πρώτα θεμέλια. Τώρα, ο κ. Κεμάλ λέει δεξιά και αριστερά: ”Μπορούν αυτά να γίνουν σε έναν χρόνο;” Bye, bye Κεμάλ. Έχουμε χτίσει πάνω από 1 εκατ. σπίτια, αλλά χαμπάρι δεν πήρες. Αν θέλεις, μπορούμε να σου δώσουμε κι εσένα ένα από αυτά τα σπίτια που χτίσαμε», επισημαίνει ο Ερντογάν δίπλα στην οικοδομή.
Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος για την «ειρωνεία» αυτή.
«Επιτρέψτε μου να πω το εξής: Δεν μπορεί να ρίχνεις θεμέλια για έναν χώρο όσο αυτή η εξέδρα. Με άλλα λόγια, στον 21ο αιώνα, δεν είναι δυνατό να κάνεις εγκαίνια, δείχνοντας το σκυρόδεμα που ρέει από την άκρη του σωλήνα της αντλίας και λέγοντας “κοιτάξτε το μπετόν”», τόνισε ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Γκρεμίζεται» στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του Ερντογάν έχει πέσει τόσο πολύ, που πολύ βλέπουν το πολιτικό του τέλος να έρχεται.
Αντίθετα, η αντιπολίτευση φαίνεται να ανεβαίνει σημαντικά. Σύμφωνα με τον μέσο όρο 11 δημοσκοπήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος δεν πιάνει ούτε το 50% για να επανεκλεγεί, ενώ αυτός που φαίνεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Οι πιο έγκυροι δημοσκόποι της Τουρκίας λένε ότι το κλίμα έχει γυρίσει για τα καλά υπέρ της αντιπολίτευσης αν και πάντα αφήνουν ένα παράθυρο ανατροπής γιατί υπάρχουν 50 ημέρες ακόμα μέχρι τις εκλογές. Θεωρούν ότι μέχρι να στηθούν οι κάλπες ο Τούρκος πρόεδρος έχει ακόμα πολλά χαρτιά να παίξει.
Μέχρι στιγμής πάντως έχει βάλει «στον πάγο» όλες τις άλλες ανάγκες των πολιτών του που μαστίζονται από τη φτώχεια και δίνει έμφαση στις οικοδομές.
Πηγή: cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here